zondag 30 november 2014

verslaafd.

aan stof.
hieronder vind je mijn favoriete stoffenzaken, maar ik hoor ook graag die van jullie! laten jullie me weten waarom een shop jouw voorkeur geniet? Tx!


*de stoffenkamer gent voor de gezellige sfeer. 24/7 open online, maar ook bakstenen winkel.
*le chien vert bxl voor de ruimte en de speciallekes, online en echte winkel. Hier moet je zijn voor het alice-in-wonderland gevoel.
*julija's shop a'pen, shoppen vanuit je luie zetel of zelf gaan voelen? het kan beide! voor het grote aanbod japanse stofkes en oh zoo zachte wol!
*soficotex bambrugge voor madammenstoffen aan zeer lichte prijzen, daar was ik onlangs voor het eerst. veel wol en effen kleuren.
*petite couture merelbeke cursistes die een winkel beginnen, super vind ik dat. Voor de service en zalige viscoses. online en binnenkort op marktjes?
*mondepot antwerpen voor de coolness. je eigen kledij met designerstofjes!
*de soldeur kortrijk to get all in 1 stop
*mr de strik ledeberg voor het spektakel, gelukkig vloog ik nog nooit buiten. hij bediende me wel eens voor 6 andere wachtenden in een bomvolle winkel, ik zakte bijna in de grond van schaamte.
enkel in levende lijve te beleven.
stel dat je nog nooit een naaimachine van dichtbij hebt gezien, en denkt dat je eerste stuk een draak wordt. je kijkt wel eens graag rond in een overvolle winkel en geeft niet graag ineens teveel geld uit. Tip: Zeg vriendelijk dag als je de winkel binnengaat, bewaar je geduld hier en stel geen vragen.
*bambiblauw voor lotte martens-stoffen, love it!
*jo de visscher verkoopt de overschot aan stof van haar oude collecties in de hoornstraat in gent. advies over hoe een stof zal vallen krijg je erbij.
soficotex 


gouden jurk en gouden schoenen, van bij Engels Biography (see FB)

mon depot parelpetite couture tricot, verstevigd met wattine en gedubbeld met wol

de stoffenkamer, atelier brunette


tricot van bij De Strik

 viscose bij Le Chien Vert, gouden biais bij Hexagoon

ribfluweel met schattige schaapjes bij Julija's shop

3 opmerkingen:

  1. Hoi hoi,

    Wat een heerlijk boek is het geworden, ook voor dames, want ik heb 'm lekker voor mezelf gekocht! Proficiat! Ik maak normaal niet snel testversie's, maar nu 'n keer wel gedaan, en ik zit vast....
    Ik ben op dit moment bezig aan de Indigo sweater (nuja jurk) maar ik zit al twee dagen hopeloos vast vanaf "laat op 1cm voorbij de onderrand de naald in de stof staan, hef de persvoet op en draai de stof een kwartslag je kunt nu 2cm verder stikken" mijn probleem begind vanaf dat ik de persvoet ophef en de stof een kwartslag probeer te draaien, wat niet gaat als ik de naald in de stof laat zitten, ik trek de stof scheef en kan hierbij niet anders als door drie lagen stoffen stikken? ik kijk waarschijnlijk over iets heel doms heen, maar ik zie het gewoon niet! Hopelijk kan je me verder helpen, gewoon een Indigo averechts zien zou ookal helpen. Dank bij voorbaat!

    BeantwoordenVerwijderen